Juurak: õpetajatel tuleks ka koormust vähendada

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja tahvli ees.
Õpetaja tahvli ees. Foto: Elmo Riig / Sakala

Õpetajate Lehe toimetaja Raivo Juuraki hinnangul on õpetajate palk Eestis tõesti väike, kuid selle tõstmise kõrval tuleks rohkem tähelepanu pöörata ka pedagoogide töökoormusele.

Palgaküsimus on väga tähtis tulevikku silmas pidades, kuna üha vähem noori tahab saada õpetajaks, tõdes Juurak ETV saates «Terevisioon», vahendab ERRi uudisteportaal.

Tema sõnul on paljud praegused õpetajadki öelnud, et nad ei võitle mitte niivõrd enda palga eest, vaid selle eest, et tuleks noori õpetajaid juurde.

Olulisim muudatus, mida Juuraki arvates oleks Eesti haridussüsteemis vaja, on õppekavade mahu vähendamine. Ta tõi näite, et mitmed Tallinna matemaatika õpetajad on soovitanud, et üks veerand aastas võiks olla kordamisteks, projektitöödeks, teiste ainetega sidumiseks, ka olümpiaadideks valmistumiseks ehk loovamaks tegevuseks.

Ta rõhutas, et just õppekavamaht ja tundide arv võiks olla väiksem, kuid võiks olla ka uusi õpetamismeetodeid, mis on tõhusamad, ning tõi näiteks, et keeli saab õpetada kümblusmeetodil, mis tähendab, et võõrkeele tunde ei olegi, vaid mõnesid aineid õpetatakse võõrkeeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles