Pikk suvepuhkus hoiab õpetajaid tööl

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridustöötajate streik Tartus
Haridustöötajate streik Tartus Foto: Margus Ansu

Kuigi haridusminister Jaak Aaviksoo tegi ettepaneku arutleda koolivaheaegade lühendamise üle, kinnitavad pedagoogid, et paljud neist püsivad vähetasuvas ametis veel vaid tänu sellele, et saavad suvel pikalt puhata.

«Üks peamisi põhjusi, miks õpetaja on nõus tegema tööd, ongi praegu see, et teda ootab ees pikk suvepuhkus,» sõnas õpetajate liidu esimees Margit Timakov Õhtulehele. Ta lisas, et on täiesti vale arusaam, nagu puhkaks õpetaja kolm kuud, kuna tegelikult puhkab õpetaja ainult poolteist kuud, sest augusti keskel algavad juba täienduskoolitused ja suvekoolid, mis tähendab juba uue tööaasta algust.

«Koolivaheaeg on õpetajatele ülioluline stiimul, ja mitte ainult suvevaheaeg,» rääkis gümnaasiumiõpetaja Lea.
Õpetaja sõnutsi peaks riik mõtlema selle peale, et õpetajaid varem pensionile lubada, sest varsti võivad nad tõepoolest ametipostil surema hakata.

«Kui õpetajalt teistest vaid veidi pikem puhkus suvevaheaja näol ära võtta, ei taastu enamik neist eelnenud tööpingest ja läbipõlemine muutub möödapääsmatuks juba lähitulevikus,» arutleb Lea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles