Suri ajakirjanik Vello Kala

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Kala
Vello Kala Foto: Erakogu

Möödunud nädala reedel lahkus ajakirja Tehnikamaailm käivitaja ning endine peatoimetaja Vello Kala.

Vello Kala, kes saanuks aprillis 60-aastaseks, sai Eesti meediamaastikul tuntuks seitsmekümnendate aastate Noorte Hääles, kus Nõmmelt pärit ja TPI majandusteaduskonna tootmise juhtimise ja planeerimise eriala lõpetanud noor korrespondent pandi algul uudisnuppe koostama.

Oma õige koha leidis ta aga sporti kajastades. Nii oli loogiline samm pärast üheksat aastat kestnud lehetööd edasi liikuda – nüüd juba ajakirja Kehakultuur vanemtoimetajaks.

Sport tõmbas – eriti tehnikasport – ning uute võimaluste tekkides sai Vello töökohaks Eesti uue aja esimene autoajakiri Autorevüü – kaks aastat peatoimetaja asetäitja ja siis neli aastat peatoimetajana. Järgnes sama töö ajakirjas AutoPluss ja aastast 1998 sisuliselt elutöö Tehnikamaailmas.

Äärmiselt laia silmaringiga, hea suhtlejana ning rikkaliku ajakirjandusliku kogemusega, orienteerus Vello tehnika maailmas hästi ning oli asjade loomulik käik, et just temast sai Tehnikamaailma käivitaja ning esimene peatoimetaja. Seda ametit pidas ta ligi 10 aastat – 1998. aasta sügisest kuni 2008. aasta kevadeni.

Aga Vello ei kadunud kuskile ka pärast seda: tema muhedad ja faktirohked artiklid rõõmustasid TMi lugejaid kuni vastilmunud aprillinumbrini välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles