Kõik Eesti sõjaväelased Iraagist veel ei lahku

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagis võidelnud Eesti sõdurid.
Iraagis võidelnud Eesti sõdurid. Foto: Egert Kamenik

Kaitseminister Jaak Aaviksoo lõpetas eile ametlikult Eesti kaitseväe missiooni Iraagis, kuid kõik Eesti sõjaväelased Iraagist veel ei lahku.

Esmakordselt osales sarnasel sõjalise missiooni lõpetamisel ka Iraagi kaitseminister, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kontrolli julgeoleku üle võtavad järjest enam oma hoole alla Iraagi uued võimud. «Me usume, et Iraagi julgeolekujõud on palju sobivamad seda sõda pidama, sest me tunneme oma maad,» leidis Iraagi valitsuse nõunik riikliku julgeoleku alal dr. Mowaffak Bager Al-Rubaie.

«Mida me vajame, on väljaõpe, varustus, relvastus, mõningane abi oma piiride kaitsmisel, kõrgel tasemel juhitud terrorismivastased operatsioonid,» selgitas al-Rubaie.

Kõik Eesti sõjaväelased veel siiski Iraagist ei lahku - edasine koostöö jätkub väljaõppe alal NATO egiidi all.

«NATO treeningmissioonis on eestlasi ja nad teevad väga head tööd, treeningmissioonis on kolm eestlast, üks töötab toetuse alal, teine koordinatsiooni alal, kolmas avalike suhete alal,» rääkis NATO treeningmissiooni ülem kindralleitnant Frank G. Helmick.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles