Kaljuvee: uue erakonna teevad kas ääretult rumalad või võimekad

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna asutaja liige Lembti Kaljuvee otsustas parteist lahkuda.
Keskerakonna asutaja liige Lembti Kaljuvee otsustas parteist lahkuda. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Täna Keskerakonnast lahkunud riigikogulase Lembit Kaljuvee sõnul saab tänapäeval uut erakonda teha kas ääretult rumal või erakordselt võimekas inimene ning lahkunute seas selline võimekas inimene leidub.

«Mina olen näinud kolme erakonna tegemist päris lähedalt ja ma võin öelda, et kes täna julgeb välja öelda, et teeb uue erakonna, peab olema kas ääretult rumal või tõesti väga võimekas inimene,» ütles Keskerakonna loojate seas olnud ja täna sealt lahkunud riigikogu liige Lembit Kaljuvee.

Ta lisas, et täna erakonnast lahkunud kaheksa inimese seas võimekaid inimesi on. «Näiteks meie liider Rainer Vakra. Ta nädal tagasi juba tegi Etsi (erakonna juht Edgar Savisaar – toim) selja prügiseks. Nii et ma arvan, on küll,» ütles Kaljuvee viidates Keskerakonna Nõmme piirkonnas toimunud valimistele. Kaljuvee sõnul ootab ühiskond uut poliitilist jõudu. «Kas meie selleks jõuks saame, eks aeg näitab,» lisas ta.

Kuigi Keskerakonnast on ka varem lahkutud, siis Kaljuvee sõnul ei kaalunud ta parteist lahkumist, kuna ei olnud erakonna asjadele nii lähedal. «Ma olen poliitikas olnud 20 aastat ja teatud suhtlemine Savisaarega sel ajal oli, aga mina vastutasin siis nende inimeste eest, keda ma toona juhtisin,» rääkis aastaid tippjuhina töötanud Kaljuvee. «Kui ma tulin siia (riigikogusse –toim) ja nägin, kuidas inimestesse suhtutakse ja nendega käitutakse, siis see oli mulle vastukarva,» sõnas saadik ja lisas, et tema jaoks sai kaalukeeleks Kalle Laaneti erakonnast väljaviskamine.

Kaljuvee sõnul ei soovi ta olla erakonnas, kus süüdi mõistetakse inimene, kes teleris räägib tõtt, aga õigeks saadik, kes hoiab oma kabinetis võõraid kirju.

Kuigi varem on Savisaar vihjanud, et lahkujatel on teatud kohustused erakonna ees, siis Kaljuvee sõnul mingit arvet talle ei antud. «Kui antakse, eks me klaarime ära,» kinnitas ta. Kaljuvee arutles, et ehk ta on selle 20 aasta jooksul end kinni maksnud ja pealegi ei tohiks ta hind mehe enda arvates väga kõrge olla.

«Kui Seppikut tehakse poolteist aastat või Denissi (Boroditši – toim) kolmveerand, siis mis üks kepiga mees valmis teha pole,» sõnas Kaljuvee, viidates Savisaare märtsi lõpus tehtud avaldusele, et iga Keskerakonnast lahkuja asemele leitakse kiiresti uus ja särav tegija.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles