TV3: massilist Keskerakonnast lahkumist ei toimu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kuigi Keskerakonnast lahkunud riigikogu liikmed väidavad, et nende sammu järgijaid on palju, näitavad praegused arvud pigem vastupidist – suurem liikmete äravool on olnud vaid Saaremaal, teistes piirkondades on see aga minimaalseks osutunud.

11. jaanuaril 2011. aastal võeti Keskerakonda 13 000. liikmena vastu Mait Maltis. Sellest ajast peale on erakonnast lahkunud 400 inimest, kellest valdav osa läks ära enne nimekate keskerakondlaste hiljutist pereheitmist.

Keskerakonna büroo andmetel on pärast Kalle Laaneti erakonnast väljaheitmist olnud suurim lahkujate arv Saaremaal, kus parteist lahkus 64 liiget. Mikitamäel on Inara Luigase eeskujul lahkunud kaheksa inimest ning Ida-Virumaal on parteist välja astunud üks liige.

Põhja-Tallinnas ega Nõmmel pole Deniss Boroditši ja Rainer Vakra eeskujul aga kedagi parteist lahkunud.

«Mina küll ei märka mingit tohutute hordide lahkumist,» ütles keskerakondlasest riigikogu liige Ester Tuiksoo. «See jutt on ikka saatnud selliste lahkumiste puhul, see jutt oli omal ajal Rahvaliidu puhul, kuigi lahkus vaid paarsada liiget, aga Rahvaliidul oli 8000 liiget. Praegu Keskerakonnas ei ole sedagi, minu teada pole sadat liigetki lahkunud.»

Peasekretär Priit Toobali arvates püüavad erakonnast lahkunud liikmed väärinfot levitades ja teisi liikmeid endaga kaasa meelitades erakonda edasi lõhkuda. Õnneks on Toobali sõnul poliitilisele survele allujaid vähe.

Ühena kaheksast mõjukast keskerakondlasest parteist lahkunud riigikogu liige Inara Luigas ütleb aga, et tema pole palunud kellelgi koos endaga lahkuda. «Ma olen pigem öelnud seda, et ärge minu järgi joonduge, mõelge oma peaga,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles