Riigikantselei sai ülesande korraldada Eesti Vabariik 95 tähistamist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Rakvere sotsiaalabikeskusel puudus valimispäeval riigilipp.
Ka Rakvere sotsiaalabikeskusel puudus valimispäeval riigilipp. Foto: Eva Samolberg-Palmi

Valitsus otsustas tänasel kabinetinõupidamisel teha riigikantseleile ülesandeks koordineerida Eesti Vabariigi 95. aastapäeva tähistamist ja 100. aastapäeva tähistamise ettevalmistamist.

Tuleval aastal möödub Eesti Vabariigi väljakuulutamisest 95 aastat, mis väärib tavapärasemast enam tähelepanu. Tähistamine ei ole planeeritud juubeliaastana, vaid riigi sünnipäevana, millel on märgiline tähendus sissejuhatuseks juubeliaastasse Eesti Vabariik 100. Sellest lähtuvalt on eesmärk piirduda vaid pigem traditsiooniks kujunenud veidi enam rõhutatud sündmustega, kus Riigikantselei roll on toetada tähtsündmusi rahaliselt ning koordineerida osapoolte vahelist koostööd.

95. aastapäeva fookuses on eelkõige noored ja lapsed. Samuti mängivad Eesti Vabariigi 95. aastapäeval olulist rolli rahva- ja pärimuskultuur, kuna just 2013. aasta on kultuuriministeerium pühendanud kultuuripärandi hoidmisele.

Riigikantseleil tuleb kokku kutsuda ka Eesti Vabariigi 100. juubeliaastat ettevalmistav töörühm, samuti moodustatakse valitsuskomisjon Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamise ettevalmistamise suunamiseks. Riigisekretär esitab valitsuskomisjoni moodustamise ettepaneku valitsusele käesoleva aasta 1. novembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles