Keskerakondlased võivad kapo vastu kohtusse minna

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Indrek Sammal

Kapo aastaraamatus mainitud Keskerakonna riigikogu liikmed lubasid analüüsida, kas õigusriive kaitseks tuleb pöörduda kohtusse.

Keskerakonna fraktsioon kohtus täna kaitsepolitsei esindajatega ja paluti selgitada kapo aastaraamatuga seonduvat, kus oli mainitud ka kahe Keskerakonna fraktsiooni liikme nimi: Mihhail Stalnuhhin ja Yana Toom.

Lisaks oli aastaraamatus mainitud keskerakondlasest Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart.

«Pärisime, miks on informatsiooni esitatud valikuliselt ning Kaitsepolitsei ei kajasta näiteks Eesti ja Euroopa Liidu sisejulgeolekut puudutavat elamislubade skandaali,» selgitas fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Simsoni sõnul jäi arusaamatuks, miks ei ole eelnevalt ühendust võetud nende inimestega, keda julgeolekuohuna esile tuuakse.

Lisaks sooviti kapo kommentaari sellele, kas aastaraamatus avaldatud materjalide puhul võib olla tegemist põhiseadusliku õigusriivega.

Kaitsepolitseid esindasid kohtumisel peadirektori asetäitja Aleksander Tootsi ja büroo juht Martin Arpo.

Kapo esindajad tegid ettepaneku kohtuda edaspidi tihedamini.

Keskerakonna väitel jäid mitmed küsimused siiski selge vastuseta, mistõttu soovitakse kohtuda ka kapo peadirektori Raivo Aegiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles