Valitsus sisekaitseakadeemia küsimuses ei kiirusta

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia
Sisekaitseakadeemia Foto: Liis Treimann

Peaminister Andrus Ansip ütles täna, et sellele ega järgmisel nädalal pole mõtet loota põhjapanevat otsust selle kohta, kuhu ja kas üldse rajatakse sisekaitseakadeemia uus hoone.

«Pole mõtet oodata, sest kõigile on teada, et uute hoonete ehitamine saab päevakorda tõusta arvestades järgmisest eelarveperioodist laekuvate vahenditega. Praegu neid vahendeid pole. See on sügavalt intellektuaalne arutelu, et kus võiks sisekaitseakadeemia asuda, kui meil oleks 100 miljonit eurot vaba raha, kuid seda raha meil pole,» nentis Ansip.

Peaministri sõnul võib see raha tulla järgmise finantsperioodi Euroopa Liidu rahadest, kuid võib ka mitte tulla.

«100 miljonit on ikka liig mis liig, see oleks kõrgkool, kus ühe õpilase kohta tuleks pretsedenditult suur ruutmeetrite arv pindasid ja ühe politseiniku koolitamine läheks märksa rohkem maksma kui ühe arsti koolitamine – see oleks pretsedent terves maailmas, vaevalt Eesti nii eriline riik on, et võiks sisekaitseakadeemiat nii luksulikult ehitada,» sõnas Ansip.

Sisekaitseakadeemia uue võimaliku asukohta suhtes pole valitsusel otsust tehtud, kuigi on vihjatud, et asukoht võiks olla Ida-Virumaal.

«Kaalume. On plusse ja on miinuseid,» ütles Ansip. «Pole otsustatud, et sisekaitseakadeemia peaks asuma ühes asukohas.»

Ansipi sõnul pole välistatud, et sisekaitseakadeemia asub kolledžitena üle terve Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles