Vabatahtlikud teevad talgupäeval korda Eesti edelavärava

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Teeme ära!» logo
«Teeme ära!» logo Foto: Peeter Langovits

Laupäeval saavad Ikla küla elanikud kokku ja teevad korda sealse piiriäärse ala. Prügist koristatakse nii teeääri kui randa.

Talgupäeva juht Kaido Vaik rääkis, et korda tehakse tee- ja rannaääred. Eesmärk on üldmulje värskendamine, et oma inimestel oleks kenam olla ja läbisõitjatele avaneks hoolitsetud külapilt.

«Randa tuleb kevaditi jääminekuga palju puitu ja muud soga,» seletas Vaik, mida on tarvis koristada. «Õnneks turistidele see rand väga ei meeldi ja nende poolt tekitatud soga meil ei ole.»

Vaigu sõnul saab sellest tööst endale reeglina keegi talvepuud. Nimelt pole see kaugeltki esimene kord, kui piirkonnas koristustöid tehakse. Neid võetakse ette igal aastal juba kuuendat aastat järjest. Vaik kinnitas, et olukord läheb külas järjest kenamaks.

Seni on end talgutele kirja pannud 18 inimest.

«Paljud vanemad ei registreeri ennast ja alati on meil 40 inimest ikka koos olnud,» lausus Vaik, kelle sõnul külas umbes 60 inimest ongi. Seega võib tõdeda, et küla on üpris aktiivne. Peale töid süüakse suppi ja köetakse sauna.

«See on vahva, sest suure pundiga teha on ikka lihtsam,» võttis Vaik talgupäeva kokku.

Edelavärava heakorra talgutele saab end registreerida siin. Nimi «edelavärav» on kujund, millega kohalikud elanikud piirkonda kutsuvad, kuna see on edelapoolne sissesõit Eestisse.

Talgupäev toimub 5. mail ning ennast või talguid saab registreerida Teeme Ära koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles