Kirss nõuab Kanal2-lt Miss Estonia nime eest 100 000 krooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Kirss ja eksmiss Kadri Väljaots
Valeri Kirss ja eksmiss Kadri Väljaots Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Missivõistluste korraldamisega tuntuks saanud Valeri Kirss nõuab kohtus Kanal 2-lt Miss Estonia nime kasutamise eest 100 000 krooni hüvitist.


Kirss ütles BNSile, et ta tahab hüvitist 9. septembril 2007 Kanal 2 eetris olnud saate «Miss World Estonia» eest, kus kasutati temale kuuluvat kaubamärki Miss Estonia.

Kirsi sõnul oli saate eetris intervjuud eelmiste Miss Estonia võitjatega, samuti kasutati temalt luba küsimata eelmiste Miss Estonia võistluste kroonimistseremooniate videomaterjale.

Kirss nimetas sellist tegevust kõlvatuks konkurentsiks, millega on temale tekitatud moraalset ja varalist kahju.

Kirsi sõnul pakkus Kanal 2 talle Miss Estonia nime kasutamise ja Miss Estonia videomaterjali kasutamise eest 1500 krooni, mis on naeruväärne summa.

Kirss tõdes, et ta ei ole pärast Miss Estonia kaubamärgi kõlvatut kasutamist uue missi valimise projektile toetajaid ning viimased Miss Estoniad on ta seetõttu pidanud välja kuulutama oma kontoris.

Harju maakohus langetab Valeri Kirsi ja Kanal 2 vaidluses otsuse 17. märtsil.

Valeri Kirss hakkas 1980. aastate lõpus korraldama esimesi missivõistlusi pärast 1930. aastaid. Esimene Miss Estonia pärast aastakümneid kestnud pausi valiti 1988. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles