Keskerakond tahab ülikooliseaduse menetlemise edasi lükata

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakonna fraktsioon teeb riigikogule ettepaneku jätta ära ülikooliseaduse neljapäevaks planeeritud kolmas lugemine, kuna antud seadus ei tohi jõustuda enne, kui valitsus esitab õppetoetuste kava.

«Me oleme seisukohal, et tasuta kõrgharidus jääb vaid loosungiks kui praeguse eelnõuga koos ei pakuta välja õppetoetuste süsteemi,» selgitas Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

«Uut ülikooliseadust on kahtlemata vaja, kuid kindlasti ei saa me olla nõus seadusega, millel on küljes kiirustamise märk ning mis ei täida üliõpilaste tegelikke ootusi.»

Simsoni sõnul on oluline märk ka see, et president seaduse riigikogule tagasi saatis. «Sellist vetoõigust president just väga tihti ei kasuta, seega peaksid ka seaduse eestvedajad sellesse tõsiselt suhtuma ning seaduse põhjalikule parandamisele mõtlema.»

Presidendi poolt välja kuulutamata jäetud ülikooliseaduse, rakenduskõrgkooli seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse menetlemise kolmas lugemine on kavandatud neljapäevaks, 10. maiks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles