Laaneots: vanemohvitserid annavad sõjaväele selle vaimse jõu

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja koos vanemohvitseride ja kaitseväe teenetemärkide kavaleridega.
Kaitseväe juhataja koos vanemohvitseride ja kaitseväe teenetemärkide kavaleridega. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots tõstis täna vanemohvitsere autasustades esile nende tahet ja vaimujõudu, lisades, et just nende teadmised, kogemused ja raudne tahe annavad igale sõjaväele selle vaimse jõu, mida läheb tarvis armee ja rahva sõjaks ettevalmistamisel ning operatsioonide juhtimisel.

Laaneots andis täna Laidoneri muuseumis üle vanemohvitseride auastmed ning kaitseväe teenetemärgid, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

President ülendas oma käskkirjaga kolonelideks kaitseväe peastaabi side- ja juhtimissüsteemide osakonna ülema Artur Suziku ning personaliosakonna ülema Aivar Salekeššini.

Kolonelleitnandi auastme said kuus kaitseväelast: Kirde kaitseringkonna ülem Martin Herem, Balti Kaitsekolledžži maavägede taktika õppejõud Aare Tuvike, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste brigaadi ja pataljoni taktikagrupi taktikalektor Toomas Peda, kaitseväe peadirigent Peeter Saan, Eesti kaitseataššee Suurbritannias Urmas Muld ja Eesti kaitseataššee Soomes ja Rootsis Peeter Läns.

Kaheksateist ohvitseri ülendati majoriks ja üks kaptenmajoriks.

«Teie auastmetunnused ja teenetemärgid antakse kätte riigile ja rahvale keerulisel ajal, mis paneb teile erilise vastutuse,»” lisas kaitseväe juhataja.

Lisaks auastmete üle andmisele autasustas kindralleitnant Laaneots kaitseväelasi, reservväelasi ja riigiametnikke kaitseväe teenetemärgiga lahinguliste teenete eest, kaitseväe teenetemärgiga ja kaitseväe eriteenete ristiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles