Aeg: luure- ja uurimistegevus on ühendatud paljudes riikides

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Aeg
Raivo Aeg Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kaitsepolitsei juht Raivo Aeg kinnitab, et kapo täidab neid ülesandeid, mis talle seadusega pandud ning luure- ja uurimistegevus on ühendatud paljudes riikides.

«Kiirelt kokku lugedes 27st ELi liikmesriigist vähemalt kümnel on täpselt samasugune seadusjärgne menetlusõigus olemas,» ütles Aeg vastuseks Rait Maruste Maalehes avaldatud murele, et kapos ei tohiks olla ühendatud luure- ja uurimisfunktsioon, vahendab ERR Uudised.

Maruste heitis kapole ette ka liigset jõukasutust Keskerakonna kontori läbiotsimisel ja nentis, et parlamentaarne kontroll kaitsepolitsei üle on nõrk, kuid Aeg peab suure hulga töötajate kaasamist Keskerakonna kontori läbiotsimisse otstarbekaks.

«Eeskätt oligi see ajendatud sellest, et maksimaalselt kiiresti need menetlustoimingud ära teha ja maksimaalselt lühendada seda aega, mille jooksul oleks segatud Keskerakonna kontori töö,» selgitas kaitsepolitsei juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles