Meikari annetuse tagastamise otsustab rahastamiskomisjon

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar
Silver Meikar Foto: Liis Treimann / Postimees

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon peab otsustama, kas endise riigikogu liikme Silver Meikari poolt Reformierakonnale annetatud raha näol on tegu keelatud annetusega, mis tuleb tagastada.

Järelevalvekomisjoni esimees Ardo Ojasalu ütles, et komisjon võtab annetuste küsimuse arutlusele juba järgmisel koosolekul, mis toimub 30. mail.

Tema sõnul peab komisjon esitama asjaosalistele kindlasti ka lisaküsimusi, kuna Meikari ning Reformierakonna selgitused annetuse päritolu kohta ei ühti. Kui komisjon seejärel otsustab, et tegu on keelatud annetusega, peab Reformierakond selle Meikarile tagastama.

15 aastat Reformierakonda kuulunud Meikar tunnistas tänase Postimehe arvamusloos, et annetas oma nime all aastail 2009–2010 parteile kokku 115 000 krooni, mis polnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea.

Riigiprokuratuur alustas Meikari väidete kontrollimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi tunnustel, mis näeb ette vastutuse erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles