NATO parlamentaarne assamblee arutab alliansi edasise koostöö küsimusi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipp.
NATO lipp. Foto: SCANPIX

NATO parlamentaarse assamblee kaitse- ja julgeoleku komitee tänasel istungil olid arutusel alliansi edasise koostöö küsimused Chicago tippkohtumise tulemuste valguses.

Kaitseminister Urmas Reinsalu käsitles teemat seoses lähtudes Eesti seisukohast. Ta rõhutas kollektiivkaitse tähtsust, mis peab endas säilitama sõjalise jõu ja võimekuse ka majanduslikult keerulistel aegadel.

Reinsalu selgitas Eesti riigikaitse mudelit, mis tugineb nii riigi esmasele kaitsevõimele kui ka NATO kollektiivkaitsele. Ta rõhutas, et mõlemad suunad on olulise tähtsusega võttes aluseks Eesti geopoliitilist asendit.

Reinsalu viitas Chicago tippkohtumise tulemustele, mille põhjal on kollektiivse kaitse seisukohalt tähtis alliansi kõigi sõjaliste võimete kaasarvatud koostegutsemisvõimeliste üksuste säilitamine. Kaitseminister avaldas kindlat veendumust, et NATO jääb ka tulevikus võimsaks ja kindlaks sõjaliseks alliansiks. Selleks on aga vaja kõigi liitlaste nii poliitilisi, sõjalisi kui ka rahalisi pingutusi.

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras pidas oma ettekandes oluliseks ka edaspidi Eesti täisväärtuslikku panuse andmist NATO juhitud operatsioonidesse.

Pärastlõunasel istungil esineb nimetatud komitee pearaportöörina Afganistani küsimuses NATO parlamentaarse assamblee Eesti delegatsiooni liige Sven Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles