ERR.ee: Eesti saab Hollandist tasuta teekatte

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asfalteerimistööd. Foto on illustreeriv.
Asfalteerimistööd. Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik.

Eestis võib hoolimata maanteeameti teehoiukärpest saada mitukümmend kilomeetrit kruusateid mustkatte - selle materjali annavad meile hollandlased tasuta.


Holland annab Eestile teeehitusmaterjali - freesipuru - ära seetõttu, et neil endal ei ole enam kruusateid, mida sellega katta, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Eelmisel aastal toodi Hollandist Saaremaale prooviks 2300 tonni sealsetelt teedelt välja freesitud materjali ja tehti valmis teelõik. Kahe aasta jooksul tahetakse sealt tuua Eestisse 47 000 tonni ehk mitukümmend laevatäit freesipuru Saaremaa, Läänemaa ja Harjumaa kruusateede katmiseks.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Märt Puusti kinnitusel on tegemist korraliku materjaliga, mille eest maksma ei pea, kuid tuleb ise järgi minna.

Kuna materjal tuuakse Eestisse laevadega, siis saavad tänavu tolmuvabaks peamiselt nende sadamate ümbruse teed, kuhu laevad saavad sisse sõita. Saaremaal on tolmavaid kruusateid veel kokku 413 km, valdavalt on need jäänud Saaremaa põhjaranniku piirkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles