Ligi: väljendusin eilses intervjuus liiga krõbedalt

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi eile pärast Reformierakonna juhatuse koosolekut ajakirjanikele intervjuud andmas.
Ligi eile pärast Reformierakonna juhatuse koosolekut ajakirjanikele intervjuud andmas. Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna aseesimees, rahandusminister Jürgen Ligi ütles, et väljendas ennast eile erakonna juhatuse koosoleku järel antud intervjuus liiga krõbedalt, mistõttu said mitme väljaande ajakirjanikud temast valesti aru.

Ligi märkis täna valitsuse pressikonverentsil, et eksis eile Silver Meikari palgas, kui ütles, et praeguses töökohas teenib ta rohkem kui riigikogu liige. Tema sõnu, mille kohaselt on Reformierakond Meikari eest hoolitsenud ja aidanud tal saada inimõiguste instituudis tööd, on Ligi sõnul aga valesti tõlgendatud ning tehtud sellest väär järeldus, nagu oleks partei talle töökoha korraldanud.

«Kuigi ma rääkisin eile liiga krõbedalt ja paarist-kolmest sõnast tehti kogu uudis, ei olnud seal midagi ebaeetilist või midagi lubamatut,» lausus ta.

Ligi sõnul on loomulik ja tavaline, kui inimesed annavad üksteisele võimalusel töölevõtusoovitusi. Samamoodi soovitati tema sõnul inimõiguste instituudi juhile varemgi samas valdkonnas tegutsenud Meikarit. Ligi kinnitas, et instituudi tegevusse erakond sekkunud ei ole.

Samuti ütles Ligi, et poleks pidanud kasutama Meikari arvamusloo mõjudest rääkides sõnu «riiklik kuritegu». «Muidugi oleksin võinud üldse selliseid sõnu eile mitte kasutada, võib-olla oleks meedia olnud oma pealkirjades sisulisem ja leebem minu suhtes,» ütles ta ja lisas, et andis kommentaari emotsiooni pinnalt.

Reformierakonna aseesimees kordas, et ei pea kuriteoks või julgeolekuohuks seda, kui näiteks ärimees Rein Kilk annab Meikarile annetuse tegemiseks raha, vaid seda, kui usaldus riigivõimu vastu teenimatult langeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles