Simmi vanglakoht selgub pärast kohtuotsuse jõustumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm
Herman Simm Foto: prokuratuur

Riigireetmises kolmapäeval pikaks ajaks vangi mõistetud Herman Simmi karistuse kandmise koht selgub pärast kohtuotsuse jõustumist.


Justiitsministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmuse sõnul on kinnipeetava paigutamine kinnipidamiskohta üldjuhul sätestatud justiitsministri määrusega kehtestatud täitmisplaanis ning see selgub pärast kohtuotsuse jõustumist.

«Vangla vastuvõtuosakonnas hinnatakse kinnipeetava riskid ning koostatakse selle järgi tema individuaalne karistuse täitmiskava, mille raames nähakse muu hulgas ette, millises vanglas ta konkreetselt karistust kandma hakkab ning kuhu ta seal paigutatakse,» selgitas Kõmmus BNSile.

Vangistusseaduses sätestatud eraldihoidmise printsiip näeb ette, et vanglas hoitakse eraldi muu hulgas isikuid, keda nende endise ametialase tegevuse tõttu ähvardab kättemaksuoht. Seega on tõenäoline, et eraldihoidmise printsiipi võidakse rakendada ka Simmi puhul.

«Seda, kas ja milline kättemaksuoht konkreetset kinnipeetavat ähvardab ning kuidas ja mis mahus eraldihoidmise printsiipi rakendatakse, hinnatakse iga konkreetse kinnipeetava puhul eraldi tema vastuvõtmisel vanglasse,» ütles Kõmmus.

Ta rõhutas, et eraldihoidmine ei tähenda üksikvangistust, vaid seda, et see vang eraldatakse neist kinnipeetavatest, kes talle kätte võivad maksta.

Kaitsepolitseiameti peadirektor Raivo Aeg on varem öelnud, et Simm paigutatakse tõenäoliselt Tartu või Viru vanglasse.

Harju maakohus mõistis Herman Simmi kolmapäeval kokkuleppemenetluses süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises ning määras talle liitkaristuseks 12 aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse. Simmilt mõisteti välja ka kaitseministeeriumi esitatud tsiviilhagi 20 155 000 krooni.

Kaitsepolitsei uurimisandmetel edastas endine kõrge riigiametnik Herman Simm Vene välisluurele ligi 13 aasta vältel tuhandeid salastatud dokumente.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles