ERR.ee: Balti riikide suurim tuulepark peaks valmima suvel

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aulepa tuulepargi ehitustööd.
Aulepa tuulepargi ehitustööd. Foto: Andrus Karnau

Läänemaale Noarootsi valda rajatav Balti riikide suurim tuulepark peaks valmima selle aasta suvel.

Esimene kolmeteistkümnest tuulegeneraatorist on juba püsti ning teine peaks lähipäevil tiivad külge saama, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Aulepa tuulepargi koguvõimsus on 39 megavatti, millest peaks piisama 35 000 majapidamise ehk pea kogu Saare-, Hiiu- ja Läänemaa elektriga varustamiseks.

Eesti energeetika arengukava kohaselt peab aastaks 2020 olema 20-25 protsenti kasutatavast elektrienergiast toodetud taastuvatest allikatest.

Kui praegu on tuuleenergia osakaal üks protsent elektri kogutoodangust, siis Aulepa tuulepargi valmimisel kasvab see kolme protsendini.

Eesti Energia taastuvenergia ettevõtte juhi Ando Leppimani sõnul arendatakse järgmiseks Narva tuhavälja tuuleparki ning tema sõnul kavandab Eesti Energia ka meretuuleparke.

Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink ütles, et taastuvenergia võlu seisneb eelkõige selles, et see on keskkonnateadlik ja hooliv käitumine keskkonna suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles