Hannes Kondist saab siseministeeriumi päästeala asekantsler

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Kont
Hannes Kont Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Siseministeeriumi päästeala asekantsleriks saab kaitseministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Hannes Kont.

Siseminister Ken-Marti Vaher ütles siseministeeriumi teatel, et muudatus peab muutma päästevaldkonna juhtimise senisest tuumakamaks ja kontsentreeritumaks. «Tema pikaajaline kogemus ja põhjalik ülevaade julgeolekuvaldkonnast ning teadmised kriisijuhtimisest annavad mulle kindluse, et tegu on väga hea valikuga,» lausus Vaher.

Juunis kaitseministeeriumist lahkuv Kont on varem olnud koolitaja ja strateegiline konsultant konsultatsioonifirmas Hill & Knowlton Eesti, samuti on ta töötanud siseministeeriumis, kus ta vastutas sisejulgeoleku- ja kriisireguleerimispoliitika kujundamise ning jõustruktuuride tegevuse koordineerimise eest. Ta on olnud sise- ja justiitsküsimuste atašee Eesti esinduses Euroopa Liidu juures ning töötanud eri ametikohtadel kaitsepolitseis. Kont on reservohvitser nooremleitnandi auastmes.

Siseministeeriumi päästeala asekantsleri koht loodi mai lõpus valitsuse heakskiidu saanud struktuurimuudatustega, mille kohaselt jagatakse senise sisejulgeoleku asekantsleri ülesanded sisejulgeolekupoliitika, korrakaitse- ja migratsioonipoliitika ning päästepoliitika asekantsleri vahel. Siseministeeriumi asekantslerite arv kasvab muudatustega kolmelt viieni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles