Politsei narkoüksus leidis auto kütusepaagist 30 kilo narkootikume

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Põhja prefektuuri narkokuritegude talitus tabas eelmisel nädalal viimaste aastate ühe suurema koguse narkootikume, kui sõiduauto kütusepaagist avastati 30 kilogrammi narkootilist ainet, tõenäoliselt amfetamiini.

Põhja prefektuuri teatel pidas politsei eelmise nädala esmaspäeval kinni kolm kolmekümnendates eluaastates meest, keda kahtlustatakse raskes narkokuriteos.

Lisaks sõiduauto kütusepaagist leitud narkoainele avastati läbiotsimiste käigus ka mitmeid esemeid, mis viitavad narkootikumide suures koguses käitlemisele. Selle, kas kütusepaagist leitud aine on amfetamiin või märksa kangem metamfetamiin, samuti aine täpse puhtusastme, määrab ekspertiis.

Esialgsel hinnangul oleks nii suure koguse narkoaine tänavamüügist saadav tulu ulatunud umbes 900 000 euroni. «Koguse suurust ilmestab seegi, et hetkel on Tallinnas amfetamiini hankimine raskendatud ning aine hind oluliselt tõusnud,» ütles Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse juht Kaido Kõplas.

Põhja ringkonnaprokuröri Taavi Perni sõnul esitati kolmele mehele kahtlustus grupiviisiliselt narkootilise aine suures koguses käitlemises, samuti grupiviisilises salakaubaveos. Mehed on võetud kohtuniku loal eeluurimise ajaks kuni kuueks kuuks vahi alla. Seadus näeb selliste kuritegude eest süüdimõistmisel ette kuni 15aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles