Mopeedi registreerimiseks kulub tunde

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusregistri Tallinna büroos oli täna viimane päev, mil saab registreerida mopeede. Pildil täna mopeedi registreerinud Hellart Ankipov.
Liiklusregistri Tallinna büroos oli täna viimane päev, mil saab registreerida mopeede. Pildil täna mopeedi registreerinud Hellart Ankipov. Foto: Peeter Langovits

Kuigi mopeedide registeerimiseks oli aega terve aasta, jätsid paljud mopeedijuhid selle viimasele minutile.

Kes tahab mopeediga ka edaspidi sõita, peab pühapäevaks selle ära registreerima ja kindlustuse tegema. Teisipäevaks oli neid arvele võetud 7864, kuigi hinnanguliselt on Eestis kasutusel 20 000 mopeedi. Seetõttu looklesid veel täna liiklusregistri büroodes pikad järjekorrad.

Liiklusregistri Tallinna Mustamäel asuva büroo juures ootas kümmekond mopeedi ülevaatust, teine samapalju oli pargitud büroo ette. Nende omanikud olid ülevaatuse läbinud, järjekorranumbri võtnud ja tegid aega parajaks.

Näiteks mopeedijuht Hellart Ankipov ootas järjekorras kaks tundi – tund ülevaatuseks ja tund registreerimise järjekorras.

Nädala eest mopeedi saanud Mack Tuvi võttis end registeerijate järjekorda – paberlipikul oli number 120, tablool vilkus aga alles 51. Tuvi hinnangul on registreerimise kohustus hea, kuid tähtaega võiks pikendada. Kindlustus on tal aga päris krõbeda hinnaga – kuu aja eest küsitakse poisilt 35 aurot.

«See on inimlik ju, sellel ei ole mõistlikku põhjendust,» vastas mopeedijuht Kaire Voks küsimusele, miks ta registreerimise viimasele minutile jättis. «Võibolla ootasin ilusat ilma – ei viitsinud vihmaga sõitma hakata.»

26. juuni seisuga oli mopeede registreeritud 7864. Maanteeamet prognoosib, et juuliks tõuseb mopeedide koguarv ligikaudu 8000ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles