Kultuuriministeerium kinnitas uue kantsleri tuleku

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles
Kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles on avaldanud soovi lahkuda ministeeriumist, ta töötab sel ametikohal kuni käesoleva aasta lõpuni. Ministeerium teeb valitsusele ettepaneku määrata uuest aastast kantsleri ametikohale Vanemuise direktor Paavo Nõgene.

Siim Sukles on töötanud kultuuriministeeriumis alates 2001. aastast, algul asekantslerina ja aastast 2002 ministeeriumi kantslerina. Sukles on mitme kultuuri- ja spordiasutuse nõukogu liige.

Nõgene on alates 2007. aastast juhtinud Vanemuise teatrit, enne seda töötas ta teatris erinevatel ametikohtadel.

Ta on ka SA Tartu Kultuurkapitali nõukogu liige ja SA Tartu Loomemajanduskeskus nõukogu esimees ning alates maist 2012 Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu liige

Paavo Nõgene on lõpetanud Tartu Ülikooli ajakirjanduse- ja kommunikatsiooni instituudi.

Nõgenel on pikaajaline töökogemus nii era-kui ka riigisektoris, sealjuures on ta tänaseni edukalt juhtinud suurt riigiasutust.

Nõgene on kultuurivaldkonnas tegutsenud üle 15 aasta, omab head ülevaadet valdkonnas toimuvatest protsessidest ja probleemidest. Lisaks on ta osalenud aktiivselt erinevates Kultuuriministeeriumi moodustatud töögruppides ja komisjonides.

Nõgene omab ka rahvusvahelisi kogemusi kultuurivaldkonnas.

Vabariigi valitsuse seaduse kohaselt nimetab kantsleri ametisse viieks aastaks valitsus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles