Ühisteenused: kihutajad panevad liiklusreguleerijate elu ohtu

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd.
Teetööd. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Reedel autolt löögi saanud ASi Ühisteenused liiklusreguleerija paiskus üle kapoti ning sai kergeid kehavigastusi. Hoolimatut sõidustiili näevad liiklusreguleerijad sageli.

Mitmel maanteel üle Eesti toimuvatel remonttöödel liiklust reguleeriv AS Ühisteenused kutsub sõidukijuhte üles tähelepanelikumalt jälgima teede remondist teavitavat infot ning juhinduma sõidukiiruse valikul remondilõikudel kehtestatud kiirusepiirangutest.

«Praktika näitab, et sageli ei oska või ei taha meie autojuhid tähele panna kiirusepiiranguid ega liiklusreguleerija märguandeid,» ütles AS Ühisteenused liikluskorraldusspetsialist Martin Tubalkain. «Piiratud kiirusega lõike püütakse läbida lubatust suurema sõidukiirusega, millega rikutakse remonditavat teekatet ning pahatihti seatakse ohtu ka liiklusreguleerijate elu.»

«Liiklusreguleerijate müksamisi tuleb aegajalt ikka ette, kuid näide viimasest nädalast oli suisa hirmutav: autojuhtide tähelepanematuse tõttu lendas liiklusreguleerija üle auto kapoti ning täname õnne, et juhtum piirdus meie inimese jaoks vaid muhkude ja sinikatega,» lisas Tubalkain.

6. juulil kella 13.30 ajal Tallinna-Klooga maantee 13. kilomeetril sai ASi Ühisteenused liiklusreguleerija kergeid kehavigastusi liiklusõnnetuses, mille põhjustasid Klooga poole liikunud Renaulti ja Toyota Corolla juhid.

Liiklusreguleerija ees napilt seisma jäänud Renaultile sõitis tagant otsa Toyota Corolla, saadud löögist paiskus Renault liiklusreguleerijale otsa, kes lendas üle auto kapoti. Kergeid kehavigastusi saanud liiklusreguleerijale osutati esmaabi ning ta jätkas tööd.

«Paneme kõikidele autojuhtidele südamele: kui ees seisab aja peale minek, tutvuge enne sõitma asumist maanteeinfoga – teekonna planeerimisel on väga suureks abiks maanteeameti liiklusinfosüsteem Tark Tee,» lisas Tubalkain.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles