Poola otsib transiiditeid Afganistanist välja

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola sõdurid patrullis.
Poola sõdurid patrullis. Foto: SCANPIX

Kasahstani suundunud Poola kaitseministri Tomasz Siemoniaki visiidi peateemaks on võimalused tuua läbi selle riigi Afganistanist tagasi Poola sõjaväe varustus, kirjutab Poola Raadio oma veebilehel.


Nagu märgib Poola Raadio oma uudises, saab Afganistanist varustuse kojutoomiseks transiiditeede leidmine Poola kaitseministeeriumi jaoks olema lähikuude esmatähtis ülesanne.

Märtsis käis Poola kaitseministeeriumi delegatsioon Usbekistanis. Ka seal tõusis kahepoolse koostöö kõrval olulisele kohale küsimus sõjaväe varustuse transiidist.

Minister Siemoniaki sõnul kaalutakse ka transiiti läbi Pakistani. «Pärast möödunudnädalasi kõnelusi USAga avas Pakistan taas oma transiitteed,» märkis ta, lisades, et selle tee valimist tasub kaaluda ka poolakatel, sest suurem osa nende varustusest asub Pakistaniga piirnevas Ghazni provintsis.

«See variant oleks nii lihtsam kui odavam,» rääkis Siemoniak. «Kuid sarnaselt teistele riikidele peame ka meie kaaluma mitmeid võimalusi.»

NATO rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude (ISAFi) koosseisus teenib praegu 2457 poolakat. 2003. aastast Afganistani sõdureid saatnud Poola on seal kaotanud 35 meest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles