Polt: oleksin Ilvese asemel samuti Krugmani väidete suhtes tundlik olnud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide suursaadik Michael C. Polt.
Ameerika Ühendriikide suursaadik Michael C. Polt. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ametist lahkuv USA suursaadik Eestis Michael C. Polt tunnistas, et USA-le ei ole ideoloogiliselt võõras see, et Eesti valitsus otsustas majanduskriisile vastu minnes riigieelarvet kärpida ja lisas, et oleks Eesti riigimehena olnud Paul Krugmani väidete suhtes sama tundlik kui oli president Toomas Hendrik Ilves.

Polt rõhutas viimases intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», et Ameerika Ühendriigid huvituvad ka edaspidi igast Euroopa Liidu liikmesriigist, ka kõige väiksemast, kuigi euroliidu viimaste aegade otsused viitavad võimu koondumisele Brüsselisse ja liidu integratsioonile, vahendab ERR Uudised.

Polt ütles, et Ameerika Ühendriikides mõistetakse Eesti valitsuse majanduspoliitikat, mis kriisile vastu minnes tõi kaasa kärped, aga selle kogemuse üks-ühele kopeerimine USAs ei õnnestuks, kuna ühendriikides pole «piisavalt rahvuslikku üksmeelt, et aktsepteerida praegust piina tuleviku heaolu nimel».

Suursaadik lisas, et Nobeli preemia laureaat Paul Krugman esindab USAs üht mõttesuunda paljudest ning Eesti riigimehena oleks ta olnud Krugmani väidete suhtes sama tundlik kui oli president Ilves.

Eurotsooni võlakriis on Polti sõnul globaalses plaanis ka USA-le hetkel kõige suurem peavalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles