Statistikaamet sai rahvaloendusel geoinfosüsteemide kasutamise eest auhinna

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
rahvaloendus.
rahvaloendus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Statistikaamet saab viimasel rahvaloendusel geoinfosüsteemide (GIS) tulemusliku kasutamise eest täna kätte rahvusvahelise auhinna.

Maailma suurimaid GIS-tarkvara tootjaid Esri tunnustas statistikaametit geoinfosüsteemide tulemusliku kasutamise eest auhinnaga, mis antakse täna üle Ameerika Ühendriikides San Diegos toimuval rahvusvahelisel Esri kasutajate konverentsil.

«See on väga suur tunnustus, sest auhind antakse organisatsioonile, kelle saavutused GIS-tehnoloogia juurutamisel ja valdkonna arengus on olnud eriti väljapaistvad ja pretsedenti loovad,» ütles statistikaameti elektroonilise ettevalmistuse ja geoinfosüsteemide talituse juhtivspetsialist Kreet Masik ameti teatel.

Mitmesuguste kaardirakendustega seotud GIS-tehnoloogiat kasutati Eesti rahvaloenduse erinevatel etappidel. «Seda kasutati esmakordselt nii rahvaloendajate värbamisel, e-loendusel, küsitlusloendusel, andmekorrastusel kui ka loenduse juhtimisel,» selgitas Masik.

Eestis 11. korda toimunud rahvaloendus kestis mullu 31. detsembrist tänavu 31. märtsini. Järgmine rahvaloendus leiab Eestis aset aastal 2020-2021.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles