Paet kohtus ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooniga

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet ja Ban Ki-moon
Urmas Paet ja Ban Ki-moon Foto: Välisministeerium

USAs New Yorgis visiidil viibiv Eesti välisminister Urmas Paet kohtus ÜRO peasekretäri Ban Ki-Mooniga, kellega tuli jutuks olukord Süürias ning Eesti kava kandideerida ÜRO inimõiguste nõukogu liikmeks ja ÜRO julgeolekunõukokku.

Paet ütles kohtumisel Ban Ki-mooniga Süüria üha halvenevast olukorrast rääkides, et ÜROl on juhtiv roll ja vastutus lahenduse leidmisel vägivalla lõpetamiseks, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

«Süüria rahva vastased kuriteod tuleb peatada, konflikt puudutab praeguseks juba kaht miljonit inimest,» ütles Paet, lisades, et Eesti toetab ÜRO ja Araabia Liiga pingutusi kodusõja lõpetamiseks.

Paeti sõnul jätkab Eesti Süüria vaatlusmissiooni UNSMIS panustamist vastavalt kehtivale ÜRO julgeolekunõukogu mandaadile.

ÜRO peasekretäri sõnul ei too sõjalise võitluse jätkamine lahendust ning konflikti edasine militariseerimine pikendab vaid hävitustööd ja kannatusi, samuti võib see ohustada Süüria naabreid.

Paet tutvustas ka Eesti kava kandideerida sel aastal ÜRO inimõiguste nõukogu liikmeks ning 2020. aastal ÜRO julgeolekunõukokku. Ban Ki-moon omakorda tunnustas Eestit panuse eest rahvusvahelise kriminaalkohtu (ICC) arengusse. Paet kordas Banile ka kutset külastada Eestit.

Välisminister Paet kohtus täna ka ÜRO peasekretäri asetäitjaga poliitilistes küsimustes Jeffrey D. Feltmaniga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles