Taliban tappis veel ühe NATO varustusauto juhi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO varustust vedav masin Pakistanis Chamani piiripunktis.
NATO varustust vedav masin Pakistanis Chamani piiripunktis. Foto: SCANPIX

Relvastatud mehed tapsid täna Loode-Pakistanis Afganistani piiri äärde hõimualadel NATO varustust vedanud auto juhi, teatab uudisteagentuur AFP.


«Kolm relvastatud meest tulistasid maasturist NATO veoki pihta, tappes selle juhi,» rääkis kohalik ametnik Bakhtiar Khan AFP-le. Kohaliku haigla arsti Sameen Jani sõnul tabas sohvrit kaks kuuli. Pärast intsidenti peatati mõneks tunniks NATO veod.

See oli viimase kahe nädala jooksul juba teine samasugune tulistamine Khyberi Jamrudi piirkonnas, kus ründajaks olid Taliban ja kohalikud islamistid.

Pärast esimest tulistamist 24. juulil sulges Pakistan üheksaks päevaks Torkhami piiripunkti, mis jääb lühimale teele Pakistani sadamalinnast Karachist Afganistani pealinna Kabuli.

Mullu novembrist möödunud kuu keskpaigani ei lubanud Pakistan NATO-l üldse läbi oma sadamate varustust Afganistani vedada. Seitse kuud kestnud blokaadi põhjuseks oli USA novembrikuine õhurünnak, mille käigus tapeti kogemata 24 Pakistani sõdurit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles