Keskerakonnast välja astunud kauaaegne Sillamäe linnajuht paneb ameti maha

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu juunis toimunud Sillamäe 55. juubeli pidustused oli viimane suurem avalik sündmus, kus Ain Kiviorg linnajuhi rollis oli.
Tänavu juunis toimunud Sillamäe 55. juubeli pidustused oli viimane suurem avalik sündmus, kus Ain Kiviorg linnajuhi rollis oli. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ligemale 13 aastat Sillamäe linna juhtinud Ain Kiviorg esitas volikogust lahkumise avalduse, kinnitades, et taandub omal soovil ja teda ei sunni selleks keegi.

Ida-Viru esimeseks maavanemaks olnud Kiviorg valiti Sillamäe linnapeaks 1999. aastal ja ta oli selles ametis kuni 2009. aasta lõpuni, kirjutab Põhjarannik. Siis asus ta juhtima linnavolikogu, kus Keskerakonnale kuulub 21 kohast 16.

Sel kevadel astus Kiviorg Keskerakonnast välja samal ajal, kui sealt lahkusid erimeelsuste tõttu partei juhtkonnaga Lembit Kaljuvee, Deniss Boroditš ja mitmeid teised tuntud keskerakondlased. Kiviorg kinnitab, et tema lahkumine Sillamäe volikogust ja Keskerakonnast pole omavahel absoluutselt seotud.

«Mul käib juba 64. eluaasta ja oleks aeg enda peale ka mõtlema hakata,» sõnas ta, lisades, et ei võtnud seetõttu kuulda ka neid, kes püüdsid veenda teda ametis jätkama.
Kiviorg lisas, et otsustas taanduda ametist just nüüd, kuna teab, et aasta enne järgmisi kohalikke valimisi läheb lahti valimisvõitlus. «Paratamatult tõmmatakse sellesse ka volikogu esimees. Mul ei ole vähimatki tahtmist seda pingelist perioodi taas läbi teha,» ütles ta.

Keskerakonna Ida-Virumaa piirkonnajuhi ja Sillamäe aselinnapea Eevi Paasmäe sõnul ei tulnud Kivioru lahkumisavaldus talle üllatusena. «Ta rääkis juba varem, et ei taha oma ametiaega lõpuni olla, aga leppisime kokku, et enne, kui Sillamäe juubel saab peetud, ta ära ei lähe,» tunnistas ta.

Paasmäe sõnul ei oleks Keskerakonnast lahkumise pärast Sillamäel keegi hakanud Kiviorgu volikogu juhi ametist tagandama. «Sillamäel on ta väga tuntud ja lugupeetud poliitik, kelle sõnaga arvestatakse ning kellega ollakse harjunud. Tema lahkumine rõõmu küll ei tee, aga inimese valikuid tuleb austada,» sõnas Paasmäe.
Eevi Paasmäe ei tahtnud eile spekuleerida, kellest võib saada uus volikogu esimees.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles