Prügikotivaidlus jõudis riigikohtusse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev silt asub Tartus.
Pildil olev silt asub Tartus. Foto: Ove Maidla

Riigikohus saatis Viru maakohtusse uueks arutamiseks Narva-Jõesuu linnavõimu ja ühe Sillamäe elaniku vaidluse, mis puudutab karistust prügi mahapaneku eest seda keelava märgi alla.

Prügivaidlus Narva-Jõesuu linnavõimudega algas juba 2006. aastal, kui kohalik suvilaühistu Lõke keeldus täitmast linnavalitsuse nõudmist prügi väljaveo lepingu sõlmimiseks, kirjutab Põhjarannik.

Aasta hiljem tuli kohalik korrakaitseametnik Andrei Palmberg ühistu esimehe juurde, et anda talle seoses sellega üle kutse ilmuda linnavalitsusse ning ühtlasi otsustas mees kontrollida ka olukorda vaatamisväärsuse Šiškini männi juures.

Korrakaitseametniku sõnul jäi sillamäelanna Valeria talle prügikoti mahapanekuga vahele otse prügistamist keelava sildi all ja Palmberg koostas protokolli ning naisele määrati 1500 krooni suurune trahv.

Valeria vaidlustas trahvi, väites Viru maakohtus, et tema prügi maha ei pannud - ta tahtis seda konteinerisse panna, kuid nähes prügi mahapanekut keelavat märki, viis koti autosse tagasi.

Viru maakohus tühistaski Valeriale määratud trahvi, kuna õigusrikkumise fakt polnud kohtu hinnangul piisavalt tõendatud.

Linnavalitsus kaebas otsuse riigikohtusse ning viimane tühistas maakohtu otsuse põhjendusega, et maakohus ei kutsunud istungile linnavalitsuse esindajat, et kuulata ära tema seisukohad ja argumendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles