Psühhiaater: kannatuste mõõdupuu on ajakirjanikul ja kannatanul erinev

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ennet
Jüri Ennet Foto: Merike Lill

Psühhiaater Jüri Ennet leidis ETV saates «Vabariigi kodanikud» kollase meedia põhjustatud kannatustest rääkides, et ajakirjaniku ja kannatusi kandva inimese jaoks ongi kannatuste mõõdupuu erinev.

Riigikogu liige Aivar Riisalu leidis jällegi, et ka ajakirjandus peab oma tegevuse eest vastutama hakkama.

Ta leidis presidendi vastuvõtu temaatikast rääkides, et üksikul meesterahval on vaba valik, kelle ta üritusele kaasa kutsub, viidates vastuvõtule saabunud Liis Lassi ümber tekkinud kärale.

Riisalu pidas üritust siiski üheks isiklikuks elu tippsündmuseks ning presidendi käepigistust suureks tunnustuseks ning tema sõnul oli talle meeldiv olla üks väljavalituist, keda kutsega sinna tunnustati.

Ajakirjanik Barbi Pilvre pidas presidendi vastuvõttu kõigile inimestele käegakatsutavaks võimaluseks tähistada riigi sünnipäeva.

Ajakirjanik Urmo Soonvald leidis, et vastuvõtu näol on tegu juba 16 aasta pikkuse traditsiooni ning väga olulise üritusega, mille kajastamist ühe pettunud proua vastumeelsuse tõttu küll ei tohiks piirata.

Ka Ennet nõustus, et käepigistus on suurem tunnustus kui suvaline medal või rist.

Ajakirjanduse põhjustatud kannatustest rääkides nentis Pilvre, et ajakirjandus elatubki kannatustest.

Kollase meedia kaitseks väitis Urmo Soonvald, et kollane meedia küsib tihtilugu ausamaid ja otsekohesemaid küsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles