Demokraadid ei liitu justiitsministri umbusaldamisega

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Riigikogu viieliikmeline demokraatide ühendus ei ühine justiitsminister Kristen Michali umbusaldamisega, leides, et umbusaldamisel on kaalu ainult siis, kui opositsioon on ühtne.

Demokraatide ühendust juhtiv Rainer Vakra ütles pärast Michaliga kohtumist, et riigikogus läbikukkunud umbusaldus annab justiitsministrile uue mandaadi ja heakskiidu tema tegevusele.

«Kahjuks on Keskerakond oma ootamatu ja mõistetamatu sammuga asunud koalitsiooni toetama ja purustanud Eesti parlamendi opositsiooni ühtsuse. See on kahjulik Eesti riigile, sest tugeva opositsiooni olemasolu hoiab valitsuserakondi kontrolli all ja tagab demokraatia olemasolu,» lausus ta.

Vakra kordas, et demokraatide hinnangul peaks justiitsminister euroopalikust poliitilisest kultuurist lähtuvalt end ise ametist taandama. «Uurimise algatamistest on möödunud juba neli kuud, mis tähendab, et loodetavasti lähiajal tuleb õiguskaitseorganite poolt ametlik otsus,» lisas ta.

Umbusaldusavalduse algatamiseks on riigikogus vaja vähemalt 21 ja ministri umbusaldamiseks 51 saadiku toetust. Umbusaldusavalduse teksti ette valmistanud opositsioonilise Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni kuulub 19 riigikogu liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles