Kaitsevägi võrdseid füüsilisi katseid vajalikuks ei pea

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti missioonisõdurid.
Eesti missioonisõdurid. Foto: Egert Kamenik

Kuna kaitseväes on ameteid, mis sobivad erinevate omaduste ja oskustega inimestele, ei pea kaitsevägi vajalikuks meeste ja naiste füüsiliste katsete norme võrdsustada.

Kaitsejõudude peastaabi kehakultuuri- ja spordigrupi ülem major Heino Märks ütles, et kaitseväes pole meeste ja naiste kehaliste nõudmiste võrdsustamiseks vajadust.

«Kui võrrelda kaitseväe ja politsei spektrit, siis meie haare on väga palju laiem, alates 40-kraadise kuumusega missioonipiirkondadest ja lõpetades kliimaseadmetega staapidega,» ütles Märks.

Seega jagub Märksi sõnul ameteid erinevate füüsiliste võimete ja isikuomadustega inimestele ja kaadrikaitseväelaste puhul on juba varakult teada, millisele ametikohale inimene asub.

Märks lisas, et kaitseväe füüsilised testid on politsei omadest erinevad.

Kaitseväe füüsilise ettevalmistuse katsed:

1) käte kõverdamine toenglamangus;
2) istesse tõus selililamangust;
3) 3200 m jooks.

Positiivse tulemuse saamiseks tuleb järjest sooritada kõik lõikes nimetatud harjutused.

3200 m jooksu võib asendada 10 km murdmaasuusatamisega (klassikaline stiil), 20 km maanteeratta sõiduga või 500 meetri ujumisega (vabalt/rinnuli).

Allikas: kaitseministri 21. detsembri 2007. a määrus nr 35

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles