Taagepera: 3-aastane bakalaureuseõpe on suur õnnetus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Sille Annuk / Postimees

Emeriitprofessor Rein Taagepera avaldas arvamust, et üleminek 3-aastasele bakalaureuseõppele on tagantjärjele hinnates suur õnnetus.

«Bologna-süsteemile üleminek ei nõudnud tegelikult 3-aastasele bakalaureuseõppele üle minekut,» rääkis Taagepera ETV saates «Kahekõne», lisades, et Bologna-süsteem nõudis vähemalt 3-aastast bakalaureuseõpet, kuid mitte 4-aastase õppe lühendamist.

«3-aastasest bakalaureuseõppest on paljudel erialadel ilmselgelt vähe,» sõnas emeriitprofessor.

«See avaldab mõju isegi tudengiorganisatsioonidele – korporatsioonides ja seltsides kipub traditsioon liiga lühikese ülikooliõppe kestuse tõttu kaduma, tudengid ei jõua korralikult sisse elada,» nentis Taagepera.

«Kui taanlased 5-aastaselt õppelt 3-aastasele üle läksid, juhtus see, et paljud tööandjad ei võtnud 3-aastast õpet lihtsalt tõsiselt, meil jälle majandusmulli tingimustes võeti 3-aastast bakalaureusediplomit liigagi tõsiselt,» leidis teadlane. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles