Loomakaitsjaid tõrjuv Viikna hakkas taimekaitsjaks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Viikna.
Lauri Viikna. Foto: Elmo Riig

Lärmakate loomakaitsjate kiusamisest väsinud Lauri Viikna mõtles nende eemalepeletamiseks välja kavala nipi – ta registreeris tsirkuseetenduste ajaks Tallinna taimede huvi kaitsva avaliku koosoleku, millega lämmatas loomakaitsjate meeleavalduse juba eos.

Juba pikka aega lärmakate loomakaitsjatega hädas olnud Tsirkuse Tuuri produtsent Lauri Viikna on leidnud pääsetee, kuidas nii loomade kui ka publiku rahu tagasi saada, hakates võitlema taimede õiguste eest ja registreerides politseis avaliku koosoleku, kirjutas Õhtuleht.

«Kuna meil on kõnealune üritus juba tsirkusetuuri juurde registreeritud, siis see tähendab, et keegi teine ei saa enam samal ajal 300 meetri raadiuses oma koosolekut pidada,» selgitab Viikna.

Viikna riputas üles ka kodulehe «Taimede nimel», kus naljaga pooleks asendati sõna «loomad» sõnaga «taimed», näidates mehe arvates, kui absurdne loomakaitsjate tegevus on.

Loomaõiguslaste liikumise Loomade Nimel nooruke aktivist Kristina Mering on Viikna käitumisest nördinud ning lubab, et nii kergelt tsirkusetegelased loomakaitsjatest lahti ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles