Vabatahtlikud spetsialistid hakkasid elavateks inimraamatuteks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Eile avanes Tallinna keskraamatukogu külastajatel võimalus laenutada elav raamat, kelleks võis olla kas «Eluaegne ülekaaluline», «Õpetaja», «Müügimees», «Curlingumängija», «Brasiillane», «Krišnaiit», «Ooperilaulja» või «IRL Noorte esindaja».

Elava raamatu ehk vastava alaga kursis oleva inimese võis laenutada kuni kahekümneks minutiks. Nii nagu raamatukogus tavaks, olid olemas ka raamatute kataloog, kust sai näha, milline «teos» on saadaval, raamatukoguhoidja ja lugejakaardid.

Postimees otsustas laenutada «Müügimehe», kelleks osutus puhastusäris müügitööd tegev Jan Anderson. Tema sõnul on elava raamatukogu mõte selles, et jagada oma kogemusi ja kummutada eri ametite kohta käivaid müüte. «Näiteks, et müügimees on põline rikas ja et klient on alati kuningas,» tõi ta välja.

Kui eile sai laenutada kahtteist inim-raamatut, siis ürituse projektijuhi Lianne Ristikivi sõnul on oma kogemusi jagamas käinud kokku umbes 120 inimest. Huvi on olnud suur nii raamatute laenutamise kui ka raamatuks hakkamise vastu. Kõige populaarsemateks elavateks raamatuteks osutusid eile «Krišnaiit» ja «Õpetaja», kes olid kogu aeg välja laenutatud.
Elavat raamatukogu korraldab Eesti Gaidide Liit. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles