Kaitseminister eripensionidest: Eestist ei saa erand

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo.
Jaak Aaviksoo. Foto: Toomas Huik.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo tunnistas, et pole ühtegi NATO riiki, kus kaitseväelastel poleks eripensione ning loodab, et sellest saavad aru ka teised ministrid.


Valitsuskabinet võttis eelmise aasta novembris vastu põhimõttelise otsuse kaotada ära eripensionid ja tõsta pensioniiga 65. eluaastani kõigil välja arvatud president.

«Loomulikult ma taipasin, et kõik peale presidendi sisaldab ka kaitseväelasi ja palju teisi tublisid inimesi,» sõnas Aaviksoo. «Ma olin teadlik ka sellest, et pole ühtegi NATO riiki, kus sellist süsteemi kaitseväelaste jaoks ei ole. Ma arvan, et mu kolleegid mõistavad mu argumente, mida ma neile lähiajal presenteerin,» lisas ta

Minister märkis, et kui mingit poliitilist otsust teha, on alati vaja kokku leppida lähtealustes. «Poliitiline tahe praeguse valitsuskoalitsioonis on selline, et eripensionide süsteem ei ole rahuldav ja piisavalt läbipaistev,» ütles minister.

«Kabinet leidis, et lähtealusena tuleb võtta nullvariant - et kellelgi ei ole eripensione ja siis vaadata, mis tõstetakse laua peale tagasi. Mitte vastupidi, et võtame lähtepositsiooniks status quo ja siis hakkame ükshaaval sealt midagi ära võtma. Sellisel juhul oleks tulemuse saavutamine palju raskem ja selge poliitiline tahe ei joonistuks välja,» rääkis Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles