Ministeerium on mitmelt poolt Eestist saanud teateid üleujutustest

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine suurvesi Pärnus Turu tänaval.
Kevadine suurvesi Pärnus Turu tänaval. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Inimesed mitmelt poolt Eestist on sel nädalal pöördunud keskkonnaministeeriumi poole murega võimaliku üleujutuse pärast, päästjate abi on vajatud keldritest vee välja pumpamisel.


Lisaks iga-aastastele suurvee piirkondadele mitmel pool Lõuna-Eestis ja teiste suuremate jõgede lähedal, on tänavu keskkonnaministeeriumile tulnud teateid ka paikadest, kus kevadine üleujutus on ebameeldivaks üllatuseks.

Keskkonnaministeeriumi veeosakonna peaspetsialisti Rene Reisneri sõnul teatasid sel nädalal inimesed oma murest võimalike üleujutuste pärast.

Näiteks tundsid Harjumaal Karla küla inimesed muret üleujutuse pärast, mis tekkis teedele ja tänavatele. Vee äravooluks ette nähtud truubi kaudu ei jooksnud piisavalt vett ära.

Viljandimaal Koksvere külas mõjutab aga üle kallaste tõusnud Räpu küla ligi 35 majapidamist. Kohalike teatel on sõiduteed osaliselt autodele läbimatu ja vesi on tunginud majade keldritesse ja katlamajadesse. Majade kütmine on seetõttu võimatu ning tekkinud on juba ka varalist kahju.

Lisaks on keskkonnaministeerium saanud teateid ka inimestelt, kes elavad iga-aastases üleujutuspiirkonnas.

Näiteks Suur-Emajõe kallastel, kus suurvesi kimbutab Rekul ja Palupõhjas elavaid inimesi.

Samas sel nädalal hoogu kogunud sula inimeste elusid ohtu ei seadnud. Nädala esimesel poole päästjad suurvee tõttu väljakutseid ei saanud, kuid 1. aprillil kutsuti päästjaid likvideerima kaheksat suurveest tingitud probleemi. Peamiselt vajati päästjate abi majade keldritesse tunginud vee tõttu.

Päästeameti pressiesindaja Rain Porss kinnitas et sulavee ja jõgede veetaseme tõusuga seoses ei saanud sel nädalal uputusest rääkida, mis oleks inimeste elusid ohtu seadnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles