Sotsid: omanikele tuleb maksta õiglast talumistasu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgepingeliin.
Kõrgepingeliin. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraatlik Erakond algatas täna eelnõu, mille eesmärgiks on kindlustada õiglase talumistasuga inimesed, kelle kinnistutel asuvad avalikes huvides vajalikud tehnovõrgud- või rajatised.

«Õiguskantsler teatas suvel, et tehnovõrkude talumiskohustuse eest makstavad tasud on vastuolus põhiseadusega. Ühtlasi tegi ta riigikogule ettepaneku muuta seaduseid nii, et kinnisasjade omanikud hakkaksid saama piisavat tasu. Õiguskomisjon toetas õiguskantsleri seisukohti, kuid ei pidanud paraku eelnõu algatamist reaalseks,» selgitas sotside fraktsiooni esimees Eiki Nestor, teatas partei pressiesindaja.

Sotsiaaldemokraatide esitatud otsuse eelnõu järgi peab valitsus hiljemalt 15. detsembriks tooma riigikogu ette asjaõigusseaduse ja asjaõigusseaduse rakendamise seaduse muudatused, mis osutatud vea ära parandavad ja talumistasu õiglaseks teevad.

«Inimesed, kelle maalt lähevad läbi kasvõi kõrgepingiliinid, on sunnitud taluma mitmeid piiranguid ja kitsendusi, näiteks ei saa nad liinide alla või lähistele ehitada. On selge, et inimestele tuleb maksa viisakat tasu nii nagu märkis ka õiguskantsler,» märkis Nestor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles