Ministeerium andis õpetaja ausamba rajamiseks raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Õpetaja ausammas püstitatakse Haljala kooli juurde, kust idee on pärit.
Eesti Õpetaja ausammas püstitatakse Haljala kooli juurde, kust idee on pärit. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas eraldas oma käskkirjaga 85 000 krooni mittetulundusühingule Õpetaja Autähis, millega toetatakse ausamba rajamist Eesti õpetajale.

Minister rõhutas, et talle on sümpaatne ausamba idee algatajate taotlus keskenduda traditsioonilisele kooliõpetajale kui eestluse kandjale, õpetajale kui maasoolale.

«Nii nagu mina toetan monumendi püstitamist tänutundega oma õpetajatele, olgu Haljalasse püstitatav tähis sümboolseks kummarduseks kõigi aegade eesti õpilastelt meie õpetajatele! Seepärast on loomulik, et just haridus- ja teadusministeerium lisab ettevõtmisse viimase, seni puudu oleva osa,» lausus minister.

Autähis on kavas püstitada idee algataja Haljala Gümnaasiumi juurde. Samas tahavad idee autorid rõhutada tulevase autähise üle-eestilist tähendust. Autähise ideed on käidud tutvustamas koolides, ettevõtetes, omavalitsustes ning kutseliitudes.

Eesti õpetaja autähise kavandi autor on skulptor Mati Karmin, valmis loodetakse see saada 2011. aasta õpetajate päevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles