Matusebüroo ajas surnud segi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Läinud laupäeval Rakveres Tõrma kalmistule kogunenud matuselised kohkusid rängalt, kui sargast leiti hoopis teine inimene ja lahkunud lähedase kättesaamiseks tuli lahti kaevata teine haud.


Tõrma kalmistu kabelisse tuli lahkunud naist viimsele teekonnale saatma umbes kolmkümmend inimest Lääne-Virumaalt, Tallinnast, Hiiumaalt ja Peterburist.


Tseremoonia pidi algama kell 11, kuid kui omaksed kabelis avatud kirstu nägid, selgus, et selles on teine surnu.



Ilmalikul matusel kohal olnud pillimees ja lugeja asusid tegutsema ja tekkinud olukorda lahendama, pakkudes kõigepealt varianti, et maamulda sängitataks võõras inimene. Sellega omaksed aga nõus ei olnud.



Et lahkunu poeg oli tellinud matuse täisteenuse Viru Matuseteenustelt, pöörduti tekkinud segaduse tõttu nende poole. Sealsed töötajad esialgu ei uskunud, et seesugune eksitus üldse võimalik on. Asja matusebüroo külmhoidlas uurides selgus, et eelmisel päeval oli Tõrma kalmistul ühe teise naise matus, kuid seal omaksed kirstu ei avanud ega teadnudki, et seal lebas hoopis võhivõõras. Päev varem enda teada ema matnud poeg andis loa haud lahti kaevata, et segi aetud surnud lõpuks õiges kohas mulda sängitatud saaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles