Palo tellib miljoni krooni eest saateid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvastikuministri büroo põhjendas Vene telekanali eelistamist sellega, et venelased ei vaata ETVd. Pildil on ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».
Rahvastikuministri büroo põhjendas Vene telekanali eelistamist sellega, et venelased ei vaata ETVd. Pildil on ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera». Foto: Peeter Langovits

Rahvastikuministri Urve Palo büroo otsustas näidata venelastele suunatud saatesarja Pervõi Baltiiski Kanali kanalil, kuna seda vaatab venekeelne elanikkond märksa enam kui Eesti Televisiooni.


Esialgse kava järgi toodetakse 12 pooletunnist saadet, mille valmistamine läheb maksma ligi 720 000 krooni. Lisandub veerand miljoni kroonine eetriaja tasu. Seega läheb üks minut saadet riigile maksma ligi 2800 krooni.



Saatesarja hakkab tootma PK Multimeedia OÜ, mille meeskond koosneb rahvastikuministri büroo juhataja Keit Fomotškini sõnul poliitiliselt erapooletutest oma ala professionaalidest.



Rahvastikuministri büroo otsus on tekitanud pahameelt. «Ma ei kõnele üksnes ebapädevusest rahvastikuministri büroos,» kritiseeris riigikogulane Andres Herkel. «Seal kas ei teata, mis kanal on PBK, või valitseb arusaam, et makstes raha on võimalik tellida muusika – kasvõi Putini propagandatalituselt?!»



Sotsiaalteadlane ja Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin seevastu pooldab büroo otsust. «Juba üle aasta oleme diskuteerinud, kuidas viia venekeelse elanikkonnani objektiivset informatsiooni, ja lahendust probleemile pole leitud,» ütles Lauristin.



Tema sõnul on vajadus eestimeelse, kuid venekeelse telekanali järele vaid kasvanud. «Ning tegu on antud sihtgrupi poolt vaadatuima telekanaliga,» tõdes Lauristin. Ta lisas, et kõnealuse saatesarja tegemine ei kaota vajadust ERRi venekeelse telekanali järele.



Rahvastikuministri büroo põhjendab ERRi ees PBK kasuks langetatud otsust vaatajanumbritega, mis räägivad PBK kasuks.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles