Rahvaliidu eurovalimiste esinumbriks saab Anto Liivat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: .

Rahvaliidu esinumbriks saab juunis toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel erakonna juhatusse kuuluv Tallinna linnaühenduse aseesimees Anto Liivat.

Rahvaliidu pressiesindaja Manuela Pihlap ütles BNSile, et Liivati kinnitas valimisnimekirja esinumbriks erakonna volikogu, lähtudes 12 maakonnaühenduse ettepanekust.

Liivat on Estonian Business Schooli (EBS) õppejõud ning tegutseb juhtimiskonsultandi ja ärikoolitajana. Varem on ta töötanud EBSi juhtimiskoolituse keskuses ja juhtinud Kuku raadios jutusaadet «Skolion». Ta on üks tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste idee autoreid ja eestvedajaid ning täienduskoolitusettevõtte Intelligentne Grupp koolituspartner.

Rahvaliidu juhatuse liige Liivat on sündinud Tallinnas, kasvanud üles Mustamäel ja õppinud Tallinna 32. keskkoolis. Tema vanemad Anne ja Aadu Liivat on arstid.

Liivat on lõpetanud EBSi avaliku halduse erialal ja täiendanud end stipendiaadina Georgetowni ülikoolis Washingtonis. Praegu täiendab ta end Tartu ülikooli Euroopa kolledži magistriprogrammis.

Võimalikeks esinumbriteks pakkusid ühendused Liivati kõrval ka juhatusse kuuluvat endist rahandusministrit Aivar Sõerdi ning Rahvaliidu esimeest ja riigikogu fraktsiooni juhti Karel Rüütlit.

Pihlapi sõnul koostab ülejäänud valimisnimekirja esmaspäeval kogunev erakonna juhatus ning selle kinnitab volikogu veebruari alguses.

Rahvaliidu eesmärk on saada europarlamendis vähemalt üks koht.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad Eestis järgmise aasta 7. juunil suletud nimekirjade meetodil. Seega osutub valituks kandidaatide nimekirja eesotsas olnu, samas kui eelmistel valimistel reastati kandidaadid ümber valimistel saadud häälte arvu järgi ning europarlamenti pääses enim toetust saanud inimene.

2004. aastal avatud nimekirjadega toimunud valimistel osutusid valituks toonane sotsiaaldemokraat Toomas Hendrik Ilves, tema erakonnakaaslased Marianne Mikko ja Ivari Padar, IRLi kuuluv Tunne Kelam, keskerakondlane Siiri Oviir ja Reformierakonda kuuluv Toomas Savi. Praegu kuuluvad europarlamenti Padari ja Ilvese asemel Andres Tarand ja Katrin Saks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles