Ringkonnakohus mõistis Pärnu päästeametnikud õigeks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ringkonnakohus jättis kahe kõrge päästeametniku suhtes jõusse varasema maakohtu õigeksmõistva otsuse.

Nagu maakohuski, leidis ka ringkonnakohus, et meeste tegevus ametnikena ei olnud kuidagi vastuolus riigihanke läbiviimise regulatsioonidega.

Lääne-Eesti päästekeskuse päästetöödeteenistuse juhti Jaanus Teearut ja haldusteenistuse juhti Marek Kukke süüdistati pistise võtmises, mis süüdistuse kohaselt seisnes Pärnumaa päästeteenistuse depoohoone juurdeehituse riigihanke võitnud ehitusfirmalt ehitusmaterjalide soodsama hinnaga oma tarbeks ostmises ja sama ehitusfirma järgmisel riigihankel eelisolukorda seadmises.

Pärnu maakohus mõistis möödunud aasta novembris mehed õigeks, kuid prokurör Merike Lugna kaebas otsuse ringkonnakohtusse edasi.

Oma 10. märtsi 2009. a otsusega jättis Tallinna ringkonnakohus Pärnu Maakohtu õigeksmõistva otsuse muutmata.

Ringkonnakohus leidis, et esitatud süüdistusest pole võimalik aru saada, millise konkreetse teo on Marek Kukk ja JaanusTeearu oma ametiseisundit kuritarvitades toime pannud või riigihanke võitjale vastuteenena teinud.

Kohtuliku uurimise käigus ei leidnud esitatud süüdistus tõendamist. Kinnitust ei leidnud ka, et Kukk või Teearu oleks riigihangete menetluses või ehitustööde lepingute sõlmimisel või ehitusmaterjalide ostmisel ära kasutanud oma ametiseisundit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles