Keskerakond ei taha nõustuda poliitikute peibutuspartideks nimetamisega

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised.
Valimised. Foto: Elmo Riig.

Keskerakond teatas oma vastuses EMSLi algatatud hea valimistava üleskutsele, et ei nõustu pärast valimisi mitte tööle hakkavaid poliitikuid peibutuspartideks nimetama.


«Selle loogika järgi on Eestis näiteks europarlamendi valimistel ligi sada peibutusparti, sest reaalselt osutuvad valituks ju ainult 6 inimest. Samade standardite järgi on peibutuspart ka Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, kes europarlamenti valituks osutudes veidi hiljem oma mandaadist loobus. Ja veelgi suurem «kurjategija» peaks olema praegune rahandusminister Ivari Padar, kes 2004. aasta EP-valimistel üleüldse Euroopa Parlamenti ei läinudki. Teatavasti mitte mingit kampaaniat nende vastu algatatud ei ole ja õige ongi,» märgib erakonna peasekretär Priit Toobal vastuses.

Keskerakond nõustub EMSLi üleskutsega loobuda halvustavast reklaamist, nentides, et nii mõnigi erakond on praktiliselt kogu oma kampaania üles ehitanud Keskerakonna ja Edgar Savisaare ründamisele.

Samuti on Keskerakond nõus, et avalike vahendite kasutamine erakonna huvides on ühes demokraatlikus riigis rangelt keelatud.

Erakond peab lisaks EMSLi ideedele ausate valimiste juures oluliseks kolme ideed: ajakirjanduse erapooletus, õiguskaitseorganite apoliitilisus ning valimiskorralduse muutmise keelamine poliitilise kasu eesmärgiga.

Keskerakond on alati toetanud ühiskondlike debattide algatamist inimeste jaoks olulistel teemadel ning on avatud laiapõhjaliseks koostööks nii poliitiliste kui apoliitiliste organisatsioonidega, märgib Toobal avalduse lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles