Reformierakond nimetas sotsiaalministri kandidaadiks Hanno Pevkuri

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Peeter Langovits

Reformierakonna juhatus nimetas sotsiaalministri kandidaadiks riigikogu liikme ja endise Nõmme linnaosa vanema Hanno Pevkuri (31).


Praegune sotsiaalminister Maret Maripuu lahkub ametist tuleval esmaspäeval, 23. veebruaril.

Pevkur rääkis Postimees.ee'le, et otsus võtta vastu peaministri pakkumine hakata sotsiaalministriks tuleb alati raskelt, ent pärast arupidamist lähedaste ja perekonnaga otsustas ta väljakutse vastu võtta.

Pevkuri sõnul on petlik mulje, et ta ei ole varem sotsiaalvaldkonnaga eriti tihedalt kokku puutunud.

«Nõmme linnaosavalitsuses olid 90 protsenti teemasid, millega ma kokku puutusin, sotsiaalteemad, ka justiitsministri nõunikuna tuli mul riiki esindada ühes komisjonis tööandajate ja töövõtjate esindajatega, nii et Harri Taliga ja Tarmo Kriisiga olen samuti lähedalt kokku puutunud,» rääkis Pevkur.

Lisaks on sotsiaalministri ees seisvatel probleemidel lähiajal palju pistmist õigusteemaga, märkis Pevkur ja tõi näiteks töölepinguseaduse jõustumise ja haiguspäevade hüvitamise reformi seoses kärpepaketiga.

Pevkur ütles, et sotsiaalministrina on tema agendas lähiajal palju tähtsaid teemasid, näiteks töölepinguseaduse jõustumine, e-tervisega seotud küsimused või töötuse suurenemisega kaasnev vajadus tööturumeetmete järele.

Küsimusele uue sotsiaalministeeriumi kantsleri kohta vastuseks ütles Pevkur, et ei taha kiirustada sündmustest ette. Kõigepealt peab valitsus läbima homse usaldushääletuse ning president ta ministriks kinnitama.


«Mulle on väga oluline see, et need ministrid, kellega ma olen erakonnast kohtunud ning ka fraktsioonikaaslased, on kõik mind toetanud toetanud,» ütles Pevkur.

Reformierakonna esimehe Andrus Ansipi sõnul oli ministrikandidaadi selgitamine aeganõudev, kuna kaalutletud valik tuli teha mitme väga hea kandidaadi hulgast.

«Hanno Pevkur on end näidanud tasakaaluka poliitikuna, kes on Reformierakonna arvates parim valik tundlikku ja vastutusrikast sotsiaalvaldkonda juhtima,» ütles Ansip.

Pevkuri sõnul kavatseb ta sotsiaalministrina tegutseda selle nimel, et Eesti sotsiaalsüsteem oleks tervikuna abivajajate jaoks tõhus ja riigi jaoks majanduslikult jõukohane. «Minu peamiseks eesmärgiks on, et eesootavatel majanduslikult rasketel aegadel jõuaks riigi abikäsi - olgu ümberõppe või toetuste näol - kindlalt just nendeni, kes seda vajavad,» ütles Pevkur.

Praeguse sotsiaalministri tööd tunnustades ütles Pevkur, et Maret Maripuu on hakkama saanud kahe Eestile väga olulise reformiga.

Tänu Eesti tööturgu kaasajastavale uuele töölepinguseadusele paraneb töötajate turvalisus ja väheneb bürokraatia, samuti saavad lihtsamini tekkida uued ettevõtted ja töökohad.

Samuti on sotsiaalministri poolt ette valmistatud töövõimetushüvitise reform. «Positiivsena tuleb kindlasti mainida ka jätkuvat pensionide kasvu ja perepoliitika stabiilsust,» lisas Pevkur.

Pevkur on õppinud Tartu Ülikoolis ja Tallinna Majanduskoolis õigusteadust ning lõpetanud Järva-Jaani Keskkooli hõbemedaliga.

Pevkur sai 2007. aasta riigikogu valimistel Nõmmelt ja Mustamäelt 835 häält ning pääses praeguse sotsiaalministri Maret Maripuu asendusliikmena parlamenti. Pevkur on riigikogu õiguskomisjoni ning Euroopa Liidu asjade komisjoni liige.

Enne riigikogu liikmeks saamist töötas Pevkur justiitsministri nõuniku, Tallinna abilinnapea (hariduse-, kultuuri- ja spordi valdkond), Nõmme linnaosa vanema, haldussekretäri ning õigusnõunikuna.

Pevkur kuulub Reformierakonda alates aastast 2000.

Pevkur kon jalgpalliklubi Nõmme Kalju juhatuse liige.

Pevkur on sündinud Ida-Virumaal Iisakul. Ta on abielus ning tal on kaks last, poeg ja tütar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles