Võitlus Saaremaa pärast

Sulev Valner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare volikogu esimees Erik Keerberg ütles, et kuigi linn lahkub uuest aastast Saaremaa omavalitsuste liidust, ei kavatse Kuressaare kõrvale jääda maakonna ühistegemistest ning võimalusel teeb valdadega ka sisulist koostööd.
Kuressaare volikogu esimees Erik Keerberg ütles, et kuigi linn lahkub uuest aastast Saaremaa omavalitsuste liidust, ei kavatse Kuressaare kõrvale jääda maakonna ühistegemistest ning võimalusel teeb valdadega ka sisulist koostööd. Foto: Irina Mägi / Meie Maa

Kohalikud valimised on tulemas, signaliseerib Saaremaal puhkenud tüli maakondliku omavalitsuste liidu ümber, kust on otsustanud välja astuda koguni neli omavalitsust.

Iseenesest ei kõla just suurelt, et lahkujaid on neli 16st, aga kui vaadata elanike arvu, siis on lahkujate seas saare kaks elanike poolest arvukamat – Kuressaare linn ja Kaarma vald. Seega võib julgelt öelda, et omavalitsusliit on Saaremaal lõhki.

«Poliitilised erimeelsused,» ütleb tüli põhjuste kohta praegune Saaremaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees, Kihelkonna vallavanem Raimu Aardam, kes oli varem pikalt rahvaliitlane ja nüüd on sotsiaaldemokraat. «Esimehe valimistel oli kaks selget poolt, nüüdsed lahkujad ei olnud rahul, et mind valiti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles