Jõgeval selgus salapärane küüditatute mälestusmärgi ümbruse tühjendaja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva rahvast on juba aastaid vaevanud küsimus, kuhu kaovad küüditatute mälestusmärgi juurde pandud küünlad ja lilled.
Jõgeva rahvast on juba aastaid vaevanud küsimus, kuhu kaovad küüditatute mälestusmärgi juurde pandud küünlad ja lilled. Foto: Margus Ansu

Neljapäeva hommikul tegid Jõgeva politseinikud kindlaks, et küüditatute mälestusmärgi juurest korjas põlenud küünlad ja räsitud lilled ära Jõgeva Elamu palgatud koristaja.

Neljapäeva hommikul kell 6.05 tabas Jõgeva politseijaoskonna patrull küüditatute mälestusmärgi juures askeldanud inimese ja suur oli politseinike üllatus, kui selgus, et tegemist on Jõgeva Elamu palgatud koristajaga, kirjutab Vooremaa.

Jõgeva Elamu juhataja Roman Babchenko sõnul pole tal töötajale midagi ette heita, kuna inimene tegi oma tööd, koristades ära põlenud küünlad ja tuule ning külma räsitud lilled.

«Me pole kunagi sellest rääkinud ega kokku leppinud, kui kaua lilled ja pärjad ning küünlad mälestuskivi juures peaksid olema,» sõnas ta.

Vooremaa on mitu aastat kirjutanud, et küüditatute mälestusmärgi juurest on ööl vastu 26. märtsi ära viidud sinna küüditamispäeva leinamiitingu ajal pandud küünlad ja lilled.

Jõgeva linn on teinud lillede ja pärgade kadumise kohta politseisse alati ka avalduse. Mullu näiteks polnud mälestuskivi juurde pandud neljast suuremast pärjast ja umbes 20 kalmuküünlast järgmisel hommikul jälgegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles